Jourlacy: Skutečně se jedná o spolehlivý e-shop? – Recenze

Prakticky všechny ženy se chtějí líbit. Nejen ostatním, ale hlavně samy sobě. Proto se často zajímají o nákupy oblečení, bot a doplňků. Ideální je, pokud má žena postavený šatník tak, aby reprezentoval její osobnost, ale jeho majitelka byla zároveň vybavená do každé situace. Může s tímto úkolem nějak napomoci Jourlacy?

Oblékání je velmi důležité. Kromě toho, že nám díky správně zvolenému oděvu není teplo, nebo zima, hodně vypovídá o naší osobnosti a stylu. Z toho důvodu můžeme být rády za to, že máme k dispozici prakticky neomezené množství značek a stylů, ze kterých si můžeme (například v porovnání s našimi babičkami, které takové možnosti neměly) vybírat. A být každý den jiné.

Jenže, ne všechny nákupy jsou bezpečné. Zvlášť ty, které proběhnou na internetu. Na něm se to jenom hemží různými padouchy, kteří jen čekají na příležitost vás obrat o vaše pečlivě nastřádané úspory. 

Jak je na tom nákup na Jourlacy? Je důvěryhodný?

Co je Jourlacy?

Jourlacy: Skutečně se jedná o spolehlivý e-shop? – Recenze

Jourlacy je internetový obchod, který je dostupný i v jiných zemích světa. Orientuje se hlavně na prodej oblečení, bot a doplňků. 

Mezi uváděné výhody nákupu na Jourlacy patří:

  • Vysoká kvalita výrobků
  • Nízké ceny
  • Kvalita doručení
  • Důvěryhodnost
  • Bezpečnost nákupů
  • Zákaznický servis

Také si všímáme různých promo a speciálních akcí. Abyste je při nákupu nepřehlédly, najdete je na banneru na vstupní stránce obchodu. Nabídka je dostupná i v záhlaví webu. Stačí jeden klik a dojde k přesměrování.

Způsoby platby a doručení

Spousta e-shopů se chlubí bezpečností a šíří plateb a rychlostí doručení. Jestli je to ale pravda dovedou napovědět přepravní společnosti a povolené druhy plateb. Jak je na tom po této stránce e-shop Jourlacy?

Platit jde na Jourlacy:

  • Kreditní kartou
  • Debetní kartou
  • Přes PayPal

Z toho plyne, že zákazník musí při nákupu na tomto e-shopu platit předem. Není to tedy nic pro ty z vás, které preferují o něco bezpečnější placení při dobírce. (Máte totiž alespoň jistotu, že pokud jde o nedůvěryhodného prodejce, nepřijdete o peníze za nezaslané zboží.)

Co se týče dopravy, zvolit si lze:

  • Standardní dopravu od 91 korun s dobou doručení 7-15 dní
  • Expresní dopravu od 453 korun s dobou doručení 3-6 dní

Bohužel o tom, kdo balíky převáží, se nedočteme nic. Také nás překvapuje rozdíl v cenách. Zvlášť u expresní dopravy, jejíž startovací cena by dokázala pokrýt nákup jedné levnější kabelky, či jednoho levnějšího páru bot. 

Navíc, úspora času, která může mnohdy činit jen 1 den, se nám nezdá jako dostatečně výhodná, aby byl pro někoho tento typ doručení lepší.. Doprava zdarma je aktuálně u nákupů nad 2 140,-.

Nabídka

Jourlacy: Skutečně se jedná o spolehlivý e-shop? – Recenze
Nabídka na Jourlacy je velmi pestrá, nicméně při bližším zkoumání se setkáváme s tím, že chybí informace o výrobci.

Co se týče nabídky na Jourlacy, ta je velmi pestrá. Kromě šatů zde najdeme Jourlacy boty. Když se na ně podíváme, vypadají na první pohled zajímavě. Ale dost nám u nich chybí informace o výrobci. Nezřídka vám totiž na pohled atraktivní boty od špatné značky mohou vydržet i méně než jednu sezónu. Zvlášť pokud jde o boty do sněhu, nebo do deště. (Mnohdy se prodejci zaklínají tím, že jde o vycházkovou obuv, která není vhodná do běžného počasí.)

Dále si můžete prohlédnout topy, doplňky, kalhoty, svetry a mikiny, výrobky pro děti či speciální akce a novinky.

Tohle nám přijde zvláštní

Opět naši pozornost upoutalo několik zvláštností. V první řadě, mnohé texty jsou napsané lámanou češtinou. Což se u obchodů, které mají několik jazykových mutací, často stává. Často je ale tento jev zmiňován jako jeden z varovných znaků podvodného jednání. 

Další zvláštností jsou nadměrné slevy. Tím máme konkrétně na mysli, že zboží, které si prohlížíme, mělo původní cenu téměř 2500 korun. A cena po slevě je necelých 500 korun. Navíc, v případě inzerovaných bot je u nabídky napsáno, že jde o konečný výprodej, u kterého není možnost vrácení nebo výměny. 

Ačkoliv nejsme odborníci na svět obchodu, selský rozum nám říká, že to, že je něco ve finálním výprodeji neznamená, že to nemůžeme v případě nespokojenosti s výrobkem vrátit a požadovat peníze zpátky. Na toto zboží by se měly vztahovat stejné podmínky, jako při prodeji jakéhokoliv jiného zboží. 

Zkušenosti zákazníků

Jourlacy: Skutečně se jedná o spolehlivý e-shop? – Recenze

Už výše jsme zmínili několik zvláštností, které nákup na Jourlacy provází. To ale samo o sobě ještě nemusí nic znamenat. Proto se podíváme na to, co o nákupech na tomto obchodu říkají ženy, které se na něm rozhodly nakoupit.

Ty, které mají s Jourlacy nějakou zkušenost říkají, že:

  • Šaty velikostně nesedí
  • Výrobky jsou z levného materiálu
  • Šlo o vyhozené peníze
  • Se nejde spojit se zákaznickou podporou
  • Doba dodání neodpovídala informacím na webu
  • Je nutné platit dopředu
  • Velikost neodpovídala objednávce

Ve své podstatě jde o koncept, který všichni známe. Minimálně alespoň z doslechu. Někdo si založí e-shop, na kterém přeprodává levné věci z Asie s přirážkou. Oproti některým jiným ale někteří zákazníci říkají, že jim všechno přišlo v pořádku. Byť ne vždycky v očekávané kvalitě.

Většina nakupujících se ale shoduje na tom, že za stejné peníze by možná neměli tak originální oblečení a doplňky, ale za to čekání a následnou kvalitu, která může být výrazně nižší, to nestojí. 

Proto většina lidí, kteří napsali své zkušenosti, doporučuje nakupovat někde jinde. V konečném výsledku je to totiž mnohem jistější a méně stresující.

Máte nějaké zkušenosti s nákupem na Jourlacy? Pokud ano, budeme rádi, když nám je napíšete do komentářů pod článkem.

 

Celkové hodnocení

Ohodnoťte kliknutím na počet hvězd.

Hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Buďte první, kdo ohodnotí tento článek.

Napsat komentář