tianDe recenze: Přírodní kosmetika, či pouhá reklama? Zkušenosti mluví jasně!

Snad každý z nás si přeje být mladý, krásný a zdravý. A tak jsme mnohdy schopni udělat doopravdy mnoho, abychom tohoto našeho ideálu dosáhli. Jenže, ne vždy sáhnete po opravdu ověřených a funkčních prostředcích. Má smysl se v těchto případech obracet na přípravky tianDe?

Určitě to znáte. Jste maminka na mateřské dovolené, která hledá flexibilní přivýdělek. Případně nemůžete najít dlouhou dobu práci a vezmete zavděk čímkoliv, co se vám naskytne. A tak možná narazíte na MLM společnosti, které vám tyto možnosti nabízí. Většinou nemají na nové členy žádné přemrštěné požadavky, takže se dá říct, že v nich může s trochou úsilí udělat kariéru každý.

Většina těchto společnosti pořádá školení pro prodejce a snaží se nabírat nové členy. Ať už ve formě nových prodejců, nebo zákazníků. Tento model není nutně špatně, protože opravdu existují lidé, kteří dělají tuto práci zodpovědně a vydělají si pěkné peníze. Problém je ale v tom, že řada prodejců nemusí dané problematice rozumět, takže jejich rady mohou v extrémních případech napáchat i dost vážné škody. Zvlášť pokud se jedná o problematiku zdraví. Někdy navíc mohou vyhlášené firmy tohoto typu provázet různě hlasité kauzy, které podkopávají jejich důvěryhodnost.

Jak je na tom v tomto ohledu tianDe?

Co je tianDe?

tianDe recenze: Přírodní kosmetika, či pouhá reklama? Zkušenosti mluví jasně!

TianDe je především kosmetika. Dle svých slov se nejvíce inspiruje starobylými recepturami a postupy. Speciálně se pak zaměřuje na bylinky, které se používaly v Tibetu, v Číně a na Altaji. 

Na e-shopu (který jsme vyhodnotili jako hlavní e-shop tianDe, což ale nemusí být nutně pravda, protože najít oficiální web zastoupení je ve změti tianDe e-shopů opravdu těžké, ne-li nemožné) se dočítáme poměrně sugestivně o tom, z jakých přírodních poměrů pocházejí bylinky, které tianDe používá ve svých recepturách a o lidové medicíně. Co nás ale trochu tahá za oči je skutečnost, že se na stránce poměrně často používá slovo „léčit“ v různých jeho formách. V mnoha lidech to tedy může vyvolávat dojem, že se jedná o registrované léčivé přípravky, či není nutné chodit se zdravotními potížemi k lékaři. (A to je samozřejmě problém.)

Výhody tianDe

Můžeme dohledat informace o tom, proč je kosmetika tianDe prospěšná. Podle pana Bc. Romana Kočího, který sdílí s návštěvníky e-shopu tianDe svoji cestu k této kosmetice je to účinnost, cenová dostupnost výrobků, neustálý vývoj a zlepšování složení, propracovaný systém odměňování a dárků. 

tianDe nabídka

TianDe
Kolekce sortimentu TianDe

TianDe se specializuje především na kosmetické přípravky. V sortimentu nacházíme například dekorativní kosmetiku, nebo pečující přípravky. Jelikož jsme od přírody zvědaví, rozklikli jsme si kartu balzámu na rty Sensual 02. Ačkoliv se s popisku uvádí, že má omlazující účinky, nikde nevidíme uvedené složení. (Které například na e-shopech s drogerií běžně bývá.) Nemůžeme tedy vyhodnotit, jestli je na tomto lesku na rty něco přírodního. 

Abychom byli při hodnocení objektivní, podívali jsme se do kategorie péče o tělo. Rozklikli jsme kartu krému na nohy Sezamový a mátový olej. Ačkoliv zde není vypsané kompletní složení (což opět hodnotíme jako mínus), alespoň vidíme piktogramy hlavních složek, mezi kterými je kyselina linolová, kyselina salicylová, lanolin, máta peprná a sezam. Opět ale nemůžeme vidět, jestli kosmetický přípravek obsahuje něco, co by mohlo naznačovat, že není vyloženě přírodní. 

Zkušenosti zákaznic

tianDe
Zákaznice o něm nejčastěji říkají, že ve skutečnosti je v přípravcích přírodních složek spíš minimum.

Abychom si udělali co nejkomplexnější obrázek o kosmetice tianDe, zabrousili jsme do hlubin internetových diskuzí, které neprocházejí žádným filtrem, nebo moderováním. Přímo na webu, ze kterého jsme při recenzi čerpali, se nachází nějaké hodnocení také, ale kvůli moderování ho nebereme jako 100% důkaz toho, že je všechno v pořádku.

Ženy, které se v diskuzích svěřily se svou zkušeností s tianDe nejčastěji říkají, že:

  • Ve skutečnosti je v přípravcích přírodních složek spíš minimum
  • Po prozkoumání složení na etiketě byly některé látky syntetické, či dokonce zdraví škodlivé
  • Produkty obsahují látky, které jsou v přírodní kosmetice zakázané
  • Se jim nelíbí přístup prodejců
  • Jim vadí používání slova „léčivý“, protože léčit mohou pouze léky, či kosmetické léčivé přípravky (obvykle bývají k dostání jen v lékárnách, jde například o speciální přípravky na atopii a další kožní obtíže)

Co z toho plyne? Že kosmetika tianDe není s velkou pravděpodobností přírodní. Kdyby to tak bylo, skoro určitě by bylo všude k nahlédnutí složení. Klient sám by si nemusel produkt kupovat, aby teprve doma zjišťovat, co mu to vlastně přišlo. Ačkoliv v tianDe najdeme látky, které se mohou používat i v normální kosmetice, tím, že se označuje jako přírodní toto považujeme za obrovský přešlap. 

Finální verdikt, zda má smysl kosmetiku tianDe zkoušet necháme dnes na vás.

Zdroje informací

https://www.emimino.cz/denicky/tiande-kde-je-pravda-13436/ – TianDe – kde je pravda (česky)

https://www.vinted.cz/forum/krasa-and-wellness/765783-tiande-neoverene-info-obelhavani-atd – Diskuze uživatelek Vinted (česky)

Celkové hodnocení

Ohodnoťte kliknutím na počet hvězd.

Hodnocení 4.2 / 5. Počet hlasů: 5

Buďte první, kdo ohodnotí tento článek.

Napsat komentář